Εκτύπωση

Κατανοώντας την Αθλητική Ψυχολογία

Πέμπτη, 03 Αύγουστος 2017 00:21. Αναρτημένο Αθλητική Ψυχολογία

confidence«Δεν ήμασταν έτοιμοι πνευματικά»

«Χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας»

«Ήταν θέμα ψυχολογίας»

Πόσες φορές ακούμε και διαβάζουμε αντίστοιχες εκφράσεις από αθλητές και προπονητές έπειτα από κάποια ήττα ή όταν η απόδοση είναι κάτω της προσδοκώμενης;

Εκτύπωση

Αξιοποιώντας ψυχολογικά τη μεταβατική περίοδο (Off Season)

Κυριακή, 04 Ιούνιος 2017 22:43. Αναρτημένο Αθλητική Ψυχολογία

Αξιοποιώντας ψυχολογικά τη μεταβατική περίοδο (Off Season)Τέλη Μαΐου. Αρκετοί σχεδιάζουν ήδη τις καλοκαιρινές τους διακοπές και εξορμήσεις (εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες) και γενικότερα το μυαλό μας οδηγεί ανυπόμονα σε μια προετοιμασία ξεκούρασης, χαλάρωσης, διασκέδασης και απόδρασης!

Εκτύπωση

Η υπομονή στον αθλητισμό ως πνευματικό εργαλείο: πώς την αναπτύσσουμε;

Παρασκευή, 02 Ιούνιος 2017 17:38. Αναρτημένο Αθλητική Ψυχολογία

Η υπομονή στον αθλητισμό ως πνευματικό εργαλείο: πώς την αναπτύσσουμε;Ξεκίνησα να γράφω το συγκεκριμένο κείμενο με αφορμή καθημερινά περιστατικά που βιώνω όντας στο χώρο του αθλητισμού. Τελικά, χρειάστηκα πολύ χρόνο και υπομονή για να γράψω για την "υπομονή"! Η αλήθεια είναι ότι ενώ μιλάμε συχνά για αυτή, ακούμε τη λέξη σχεδόν καθημερινά, δύσκολα την προσδιορίζουμε και ακόμα πιο δύσκολα τη μαθαίνουμε και την πράττουμε (οι ίδιοι), πόσο μάλλον να την εκπαιδεύσουμε ή ενισχύσουμε (σε άλλους).

Εκτύπωση

Επιτυχία = Ικανότητα + Προετοιμασία + Προσπάθεια + Επιθυμία

Τρίτη, 28 Μάρτιος 2017 21:55. Αναρτημένο Αθλητική Ψυχολογία

Επιτυχία = Ικανότητα + Προετοιμασία + Προσπάθεια + ΕπιθυμίαΙκανότητα. Ο καθένας έχει την ικανότητα, αλλά δεν κατανέμεται εξίσου ή προβλέψιμα. Αυτό ισχύει και για τους προπονητές, καθώς και τους αθλητές. Συχνά η ικανότητα είναι ένα δώρο εκ γενετής, αλλά αυτό δεν εγγυάται την επιτυχία. Η πρόκληση είναι να μην έχουν την ικανότητα, αλλά να αναπτύξουν και να χρησιμοποιήσουν τη δυνατότητα που δίνεται.

Εκτύπωση

Η υπομονή στον αθλητισμό ως πνευματικό εργαλείο: πώς την αναπτύσσουμε;

Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2017 12:11. Αναρτημένο Αθλητική Ψυχολογία


Η υπομονή στον αθλητισμό ως πνευματικό εργαλείο: πώς την αναπτύσσουμε;Ξεκίνησα να γράφω το συγκεκριμένο κείμενο με αφορμή καθημερινά περιστατικά που βιώνω όντας στο χώρο του αθλητισμού. Τελικά, χρειάστηκα πολύ χρόνο και υπομονή για να γράψω για την “υπομονή"!

Εκτύπωση

Πώς διαχειρίζομαι την απογοήτευση της «αποτυχίας» στον αγώνα;

Δευτέρα, 20 Φεβρουάριος 2017 22:29. Αναρτημένο Αθλητική Ψυχολογία

Πώς διαχειρίζομαι την απογοήτευση της «αποτυχίας» στον αγώνα;Αν υπάρχει μία βεβαιότητα στον αθλητισμό, είναι ότι ο καθένας, ανεξάρτητα από το πόσο καλός είναι, κάποια στιγμή θα βιώσει την αποτυχία και την απογοήτευση. Το σημαντικό ερώτημα είναι, πώς θα ανταποκριθεί σε μια πιθανή αποτυχία;

Εκτύπωση

Μην κατηγορείτε τους γονείς των αθλητών, εκπαιδεύστε τους!

Δευτέρα, 30 Ιανουάριος 2017 19:20. Αναρτημένο Αθλητική Ψυχολογία

Μην κατηγορείτε τους γονείς των αθλητών, εκπαιδεύστε τους!Ο ρόλος των γονέων στον αθλητισμό αποτελεί κομβικό στοιχείο για την μετέπειτα εξέλιξη των παιδιών. Καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό το πόση υποστήριξη θα έχει ένας αθλητής συναισθηματικά, πόσο συνεργάσιμος και δεκτικός θα είναι απέναντι στον προπονητή του, πόση προσπάθεια θα καταβάλλει σε κάθε περίπτωση για την καλύτερη δυνατή απόδοσή του.

Εκτύπωση

Αθλητής με «κακή ψυχολογία»!

Σάββατο, 14 Ιανουάριος 2017 18:18. Αναρτημένο Αθλητική Ψυχολογία

Αθλητής με «κακή ψυχολογία»!Στο τέλος του αγώνα συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε τη φράση: «φταίει η κακή μας ψυχολογία». Όταν η απόδοση είναι μειωμένη αποδίδουμε την αιτία σε ψυχολογικά «φαινόμενα»: «δεν έχει καλή ψυχολογία-είναι αδύναμος ψυχολογικά!». Και την επόμενη ημέρα πηγαίνει στην προπόνηση για να δουλέψει την «κακή του ψυχολογία». Και πώς δουλεύεται;

FacebookTwitter

Ροή ειδήσεων

Η πιο γλυκιά σελίδα

SFbBox by afl odds

tip