Εκτύπωση

Οι επιπτώσεις της αϋπνίας στους αθλητές

Τρίτη, 02 Μάιος 2017 23:46. Αναρτημένο Αθλητική ιατρική

Οι επιπτώσεις της αϋπνίας στους αθλητές Η παροδική δυσκολία του ύπνου δεν μπορεί να θεωρηθεί υποχρεωτικά ως αϋπνία. Αναμφισβήτητα όμως, αϋπνία είναι η σταθερή μείωση της ποσότητας του ύπνου επί μεγάλο χρονικό διάστημα ανεξάρτητα από την παρουσία ή απουσία κάποιου εμφανούς αιτίου.

Εκτύπωση

Μυικός πόνος και αποκατάσταση μετά από την προπόνηση

Κυριακή, 08 Ιανουάριος 2017 18:24. Αναρτημένο Αθλητική ιατρική

Μυικός πόνος και αποκατάσταση μετά από την προπόνηση Είναι συχνο φαινόμενο σε αθλουμένους αλλά και αθλητές, ύστερα από έντονη προπόνηση ή προπόνηση μετά από διαστήματα αποχής να επέρχεται μυικό πιάσιμο ή ακόμη και μυικός πόνος. Τί ξεχωρίζει το μυικό πιάσιμο από τον μυικό πόνο;

Εκτύπωση

Κράμπες και Άσκηση

Τρίτη, 16 Αύγουστος 2016 22:16. Αναρτημένο Αθλητική ιατρική

 Κράμπες και Άσκηση Είναι συχνό φαινόμενο σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου ο αθλητής, έπειτα από ένα σπριντ, να βρίσκεται στο έδαφος χωρίς προφανή αιτία, δείχνοντας ότι έχει πρόβλημα στη γάμπα. Φαίνεται να πονάει πολύ, όμως μετά από λίγα δευτερόλεπτα είναι έτοιμος να επανέλθει στο παιχνίδι. Είναι φανερό ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα κράμπας.

Εκτύπωση

Αυχενικό σύνδρομο και αντιμετώπιση

Παρασκευή, 01 Ιούλιος 2016 00:12. Αναρτημένο Αθλητική ιατρική

Αυχενικό σύνδρομο και αντιμετώπιση Η αυχεναλγία είναι πόνος στην περιοχή του αυχένα ο οποίος είτε είναι εντοπισμένος, είτε ακτινοβολεί στη ράχη ή/και στα άνω άκρα. Η αυχεναλγία, επομένως, ως λέξη περιγράφει ένα σύμπτωμα (άλγος-πόνος) σε συγκεκριμένη θέση και με κανένα τρόπο δεν αποτελεί διάγνωση, ούτε προσανατολίζει σε ειδικό αίτιο.Τα συχνότερα συμπτώματα στην περιοχή του

Εκτύπωση

Οι πόνοι στη μέση από αθλήματα

Παρασκευή, 24 Ιούνιος 2016 23:36. Αναρτημένο Αθλητική ιατρική

Οι πόνοι στη μέση από αθλήματαΠαρότι η άσκηση έχει πολλά ευεργετικά οφέλη για την υγεία, συχνά προκαλούνται πόνοι σε αρθρώσεις, στον αυχένα, στην πλάτη, ή στη μέση από αθλήματα (σπορ). Τις περισσότερες φορές αυτό οφείλεται σε λάθη όπως η άθληση χωρίς ζέσταμα, η υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων, ιδιαίτερα μετά από κάποια ηλικία χωρίς να υπάρχει η ανάλογη καλή μυϊκή κατάσταση, αλλά και η υπερβολική καταπόνηση του σώματος σε αθλητές.

Εκτύπωση

Κακώσεις συνδέσμων και μηνίσκων -αιτίες - συμπτώματα - διάγνωση - θεραπεία!

Σάββατο, 19 Μάρτιος 2016 10:44. Αναρτημένο Αθλητική ιατρική


Κακώσεις συνδέσμων και μηνίσκωνΟι σύνδεσμοι είναι δυνατές ελαστικές κατασκευές που συγκρατούν τα οστά μεταξύ τους, προσφέροντας δύναμη και σταθερότητα στις αρθρώσεις. Στην άρθρωση του γόνατος υπάρχουν τέσσερις σύνδεσμοι, που ενώνουν το μηριαίο οστό με την κνήμη.

O έσω πλάγιος σύνδεσμος, προσφέρει σταθερότητα στην εσωτερική πλευρά του γόνατος.

Εκτύπωση

Διάστρεμμα

Πέμπτη, 19 Νοέμβριος 2015 16:47. Αναρτημένο Αθλητική ιατρική


ΔιάστρεμμαΔιάστρεμμα
ονομάζεται η βίαιη διάταση των συνδέσμων και του θυλάκου της άρθρωσης, που συνοδεύεται συχνά από διάφορης έκτασης και βαρύτητας ρήξεις. Ανάλογα με τη βαρύτητα της κάκωσης διακρίνονται τρεις βαθμοί διαστρέμματος:

Εκτύπωση

Κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου

Τρίτη, 06 Οκτώβριος 2015 23:11. Αναρτημένο Αθλητική ιατρική

Κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου Η κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου είναι συχνή σε νέα και μέσης ηλικίας άτομα, εκδηλώνεται με πόνο στη μέση που αντανακλά κατά κανόνα στοένα σκέλος και οφείλεται σε πίεση των ριζών των νεύρων από το μεσοσπονδύλιο δίσκο.

FacebookTwitter

Ροή ειδήσεων

Η πιο γλυκιά σελίδα

SFbBox by afl odds

tip