Εκτύπωση

Απολογισμός Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος TDK ITF στο Λίβερπουλ

03 Μάιος 2017. Αναρτημένο Επικαιρότητα

Απολογισμός Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος TDK ITF στο Λίβερπουλ

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισε τις εμφανίσεις της στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα TKD ITF, η Εθνική μας ομάδα. Με 2 χρυσά, ένα στις εναέριες τεχνικές με την Άννα Μαρία Κηπουρού στις γυναίκες και ένα με το Νίκο Χούφτα στους άνδρες. Αργυρό μετάλλιο κατέκτησαν: οι γυναίκες στο ομαδικό στις μάχες, ο Μεθόδιος Καλκαβούρης στα τεστ δύναμης και οι έφηβοι στα ομαδικά εναέρια. Χάλκινα μετάλλια εξάλλου κατέκτησαν οι Σταματίνα Γεωργίτση στο ατομικό στα εναέρια νεανίδων και ο Χριστόφορος Μποζίνης στην κατηγορία silver στα τεστ δύναμης, ομαδικό μάχης εφήβων, ομαδικό μάχης ανδρών.

Έτσι, με την ολοκλήρωση της διοργάνωσης, η ελληνική ομάδα κατέλαβε την τρίτη θέση στους έφηβους και την πέμπτη στη γενική κατάταξη. Πρώτη αναδείχθηκε η Ρωσία, δεύτερη η Τσεχία, τρίτη η Ουκρανία και τέταρτη η Σλοβενία. Η συνολική συγκομιδή για τα ελληνικά χρώματα, ήταν 11 χρυσά, 10 ασημένια και 16 χάλκινα μετάλλια.

Ο προπονητής Νίκος Λεούσης ευχαρίστησε όλους τους αθλητές για τις συγκλονιστικές τους εμφανίσεις, με αποτέλεσμα τα 11 χρυσά μετάλλια. «Η διαχρονικότητα της επιτυχίας αποδεικνύει την αξία της υποδομής και της συνέχειας της Εθνικής», είπε. Τέλος ευχήθηκε σε όλους «αυτή να είναι η αφετηρία για περαιτέρω επιτυχίες».

Ο προπονητής Τάρας Ανδρέας, ικανοποιημένος από τις εξαιρετικές εμφανίσεις των αθλητών, εξέφρασε την εμπιστοσύνη τους στις ικανότητες των αθλητών που οδήγησαν την χώρα μας στην πρώτη τετράδα στην Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο περιθώριο της διοργάνωσης, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ITF Ri Yong Son όρισε ως αντιπροσώπους στην Ευρώπη για το διάλογο με σκοπό την ένωση του ΙTF-WTF, τον πρόεδρο της ΑΟΤΕ κ. Βαλασιάδη Αναστάσιο και τον ειδικό γραμματέα κ. Φίτζιο Παναγιώτη. Οι αντιπρόσωποι θα ενημερώνουν απευθείας τον πρόεδρο για κάθε δραστηριότητα τους. Όπως τόνισε ο πρόεδρος οι αντιπρόσωποι τυγχάνουν της εμπιστοσύνης του και θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση κοινών σημείων επαφής που θα οδηγήσουν σε δράσεις προσέγγισης. Έτσι μετά από χρόνια απουσίας οι έλληνες διοικητικοί παράγοντες επιστρέφουν στα παγκόσμια δρώμενα. Όπως δήλωσαν ο ορισμός αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και σημαντική ευθύνη και δείγμα εμπιστοσύνης στα πρόσωπα τους και στο Ελληνικό Taekwondo.

FacebookTwitter