Εκτύπωση

Μαθιουλάκης Εμμανουήλ

09 Νοέμβριος 2013. Αναρτημένο Συνεργάτες

Εμμανουήλ ΜαθιουλάκηςΜαθιουλάκης Εμμανουήλ MSc. PgD. BSc.

Κλινικός Φυσιολόγος Καρδιαγγειακής Φυσιοπαθολογίας,

 Ειδικός Αθλητιατρικής

.

Ο Εμμανουήλ Μαθιουλάκης  γεννήθηκε στην Αθήνα, τον Μάιο του 1980. Ολοκλήρωσε τις πτυχιακές του σπουδές στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθησαν οι μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο California Los Angeles, στο Τμήμα Ιατρικής, όπου έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Κλινική Φυσιολογία με κατεύθυνση τη Καρδιαγγειακή Φυσιοπαθολογία & Φυσιολογία (Clinical Physiology-Medical Cardiovascular Ppathology & Physiology). Ταυτόχρονα με αυτό έλαβε δεύτερο πτυχίο στην Μοριακή Ιατρική και Βιολογία. Ολοκλήρωσε με επιτυχία δεύτερο Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο αντικείμενο της Μοριακής και Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας, με ειδικεύσεις Μοριακή Καρδιολογία. Είναι εξειδικευμένος στη Κλινική Εργαστηριακή Διαγνωστική στο πεδίο της Πειραματικής Μοριακής Βιολογίας από το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στη Κλινική Εργοσπιρομετρία και Καρδιοπνευμονική Αποκατάσταση, από την Ιατρική σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάτοχος επαγγελματικού διπλώματος ειδικότητας Αθλητιάτρου και πιστοποίησης Κλινικής Φυσιολογίας –Φυσιολογίας της Άσκησης από το American College of Sports Medicine των ΗΠΑ. Τέλος έλαβε δίπλωμα συνεχιζόμενης ιατρικής εξειιδίκευσης από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Harvard, στη Καρδιολογία με κατευθύνσεις την ηλεκτροφυσιολογία μυοκαρδίου και στεφανιαία νόσο.

Έχει διδάξει στο Oxford College ανατομία του ανθρώπου, φυσιολογία του ανθρώπου, αθλητιατρική, νευρολογία. Ενώ έχει υπάρξει συνεργάτης-εθελοντής στη ΜΚΟ «Γιατροί του Κόσμου» στην Αθήνα, στα τμήματα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης καθώς και Προληπτικής Καρδιολογίας και Εργοσπιρομετρίας.

Είναι ενεργό μέλος σε διάφορες ενώσεις και εταιρίες επιστημών υγείας, βιοεπιστημών, καρδιακής ανεπάρκειας, εταιρίας υπέρτασης, βιοχημείας της άσκησης, νευροφυσιολογίας κ.α.

Στο ενεργητικό του έχει δημοσιεύσει άρθρα σχετικά με υγεία, άσκηση, πρόληψη και αποκατάσταση σε ελληνικά περιοδικά και ιστοσελίδες, καθώς έχει εκπαιδεύσει νέους επιστήμονες και μη, σε θέματα πρόληψης και αποκατάστασης καρδιοαναπνευστικής και νευρομυϊκής φυσιολογίας, παθοφυσιολογίας και αθλητιατρικής .

 

FacebookTwitter

Η πιο γλυκιά σελίδα

SFbBox by afl odds

tip